FAQ 1. rész

Elmaradásaim kompenzálására mind a blog bejegyzések, mind a ti veletek való beszélgetések terén, összeszedtem az eddigi leggyakoribb kérdéseket, és válaszokat:

Hogy érzed magad odakint?

Nem tudom, még nem volt időm felfogni. 4 hete vagyok kint, ebből 3 hétvégét itt is töltöttem. Talán a jövő héten lesz az első olyan, amin nincs dolgom.

Még mindig szinte minden nap valamit még intézni kell, hol a net megy el, hogy bútort kell nézni, hol megúszom egy kis festéssel. Majd kérdezzétek meg egy hónap múlva újra J

Milyen a munka/kollegák?

A feladataim érdekesek, sok újat tanulok mind személetben, mind technikában. Teljesen más, mint az eddigiek, és ez igaz a kollegákra is. Először is fél5 felé már csak néhány lézengő lelket lehet látni az irodában. Pont úgy, mint fél 9kor. Másrészt nem érzem annyira közvetlennek a dolgokat, de ez lehet az új mivoltomnak és a nyelvi hiányosságaimnak is köszönhető.

Mennyire drága az élet odakint?

Alapvetően nem. Persze, minden drágább mint otthon, és amíg forintból élek, ez érzem is. De a fizetésekhez képest nem drágább. Az élelmiszer kb 1.5-3x, a közlekedés 2-3x, az albérlet 2-3x drágább. Legalábbis eddig ezek amiket tapasztaltam.

És igen, van ami kimagasló: 0.75kg kenyér 1000 forint, a legolcsóbb sör 1000 forint, egy üveg Jack Deniels 13000 forint. És a kedvencem: 1 kg csirkemell 5000 forint, míg 40dkg darált hús 1300 forint.

Milyen a közlekedés?

Passz. Leginkább gyalog mászkálok, tömegközlekedni eddig 2x kellett. Alapvetően tiszta, rendes ennyi alapján, és legalább 6 metróvonaluk van egy 3ad akkora városra, mint Pest. Autót nem sokat látok, a piros csak figyelemfelhívónak van a gyalogosnak, hogy most körbe is kell nézni.

Ha már gyalogosok: Mindenkit átengednek az utcán a zebráknál, a körforgalomnak kinéző  cuccok pedig nem mindig körforgalmak, és balra is lehet benne menni.

Nagyon sok az elektromos autó, és jól működik a bérautó rendszer is. Már csak azért is jól tud, mert autót fenntartani nem olcsó mulatság.

 

No ennyit máról, ha lesz megint netem, jöhetnek a rendes posztok. Addig is maradok továbbra is tisztelettel Osloból,
Seri

A bejegyzés trackback címe:

https://seri-menni-oslo.blog.hu/api/trackback/id/tr5313654586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Seri Menni Oslo

Friss topikok

süti beállítások módosítása