Az első hét

Először is, kezdjük az úttal: Ilyen még nem volt, majdnem elaludtam a repülőn :D Egyre jobban megy ez az utazás téma ;)

20180114_113143.jpg

20180114_132036.jpg

 

Szóval, ahogy ebből sejthetitek, elég nyugis út után megérkeztem. Balázsék már vártak, megkajáltunk, még egy-két függöny segítségével saját szobám is lett. Még aznap átfutottunk 1-2 (10+) lakáshirdetést, és elkezdtük szervezni, amit lehetett.

Másnap, első nap a melóban. Sok szót nem is fecsérelnék rá, összegezve az egész hetet: Eddig jó, élvezem, sokat fogok tanulni is. Érdekes a társaság is, bár még sokat kell gyakorolnom az angolt, és bátrabban kell kommunikálnom.

Aznap meg is néztük az első lakást: Nem messze Balázséktól a domb tetején. Hát nem volt az igazi. Hiába volt nagy területű, az elosztása nagyon elrontotta. Másnap további két lakást sikerült megnézni, mindkettőt hasonló távolságra. Az egyiket még reggel, a másikat este. Előbbi miatt hívtak is, hogy velünk akarnak szerződni, úgyhogy a szerencse ismét mellénk állt.

Egy 2000-es évek elején épült 44nm-es lakás, 5dik emelet, közös tetőterasz, szóval teljesen az igényeknek megfelelő. Kivétel egy dolgot: A falak erősen festésre szorulnak...

De ez legyen a legnagyobb baj, ettől jobbat nem is fogunk találni, így hát kivéve. Hétvégére egy festést be is terveztünk, már csak mert rég volt felújítás.

Aztán kiderült, hogy még egy dolog hiányzik: A routerhez a tápkábel... és mit isten, anélkül nincs net. Hát ja, ez van, ezt kell szeretni, de bár ez lenne a legnagyobb baj. Hiába festettünk, a festék kicsit kaki volt, és nem fogta be rendesen. Így hát vasárnap második kör, jobb festékkel... hoppá. Még egy gondolat: Nincsenek nyitva a boltok vasárnap.

De szerencsére ismét megmentettek Balázsék, és kaptam festéket a náluk megmaradóból, az a hálóra elég is lett, a 2. hétre marad a bútorozás.

20180121_161620.jpg

Még egy-két infó első heti tapasztalataimról:

Először is, mindenki azt hinné, hogy rohadt hideg van, pedig nem. Jó, nem sütkérezünk a pálmafák alatt, de valahol -2 és -5 között volt a leghidegebb. Teljesen kellemes, olyan, amilyennek a télnek lennie kell.

Másodszor is: Este nem lehet alkoholt venni. Bár ezt sokan tudjátok, én elfelejtettem, és meglepett.

Harmadszor: Sötét van. Nem mindig, de ha borult az idő, akkor bizony szürkületig világosodik csak. Egyébként klassz a dolog... (Csak a jobb ábrázolás végett. Az alábbi fotók közül kettő is reggel 9 és fél10 között készült...

No, majd jelentkezem, szóval... türelem :) .

A bejegyzés trackback címe:

https://seri-menni-oslo.blog.hu/api/trackback/id/tr613593477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hahópihehh 2018.02.16. 19:23:00

szóval mégis meg lehet szokni a repülést? :) (Eszter voltam)

Seri_ 2018.02.19. 00:03:06

@hahópihehh: Tudod, hogy megy ez... Megszoksz, vagy megszöksz. Repülőn inkább az előbbit választom :)

Seri Menni Oslo

Friss topikok

süti beállítások módosítása